BEZOEK ONZE STADSWINKEL 'ONI' LANGE KOEPOORTSTRAAT 78 2000 ANTWERPEN

 
 

Blog Kokeshi, de Japanse ‘Lucky Doll’

 

In de wereld van antiek en vintage, zijn er zeldzame vondsten die niet alleen kunst en ambacht vertegenwoordigen, maar ook een diepgewortelde geschiedenis en cultuur. Als u een liefhebber bent van de Japanse kunst en tradities, en verlangt naar de ontdekking van onontdekte schatten, dan nodigen Black Market Antiques en ONI u uit om de prachtige wereld van Japanse vintage kokeshi poppen te verkennen. Wij zijn trots op onze uitgebreide collectie van deze met de hand vervaardigde houten meesterwerken, en delen graag met u het verhaal van deze intrigerende kunstvorm.

De Oorsprong van Kokeshi Poppen

Kokeshi poppen vinden hun wortels in het noorden van Japan, met name in de regio Tohoku. Deze regio staat bekend om zijn prachtige landschappen en lange, koude winters. De geschiedenis van kokeshi poppen begon in de vroege 19e eeuw. Oorspronkelijk werden ze met de hand gesneden uit hout en beschilderd met levendige kleuren en bloemmotieven. Deze charmante poppen werden vaak gemaakt door lokale ambachtslieden en werden veelal verkocht als souvenirs aan bezoekers van warmwaterbronnen, die naar deze plaatsen kwamen om te genezen en ontspannen.

Wat kokeshi poppen onderscheidt, is het eenvoudige, gestileerde ontwerp en de variëteit aan stijlen die afkomstig zijn van verschillende regio’s in Tohoku. Elke regio had zijn eigen traditie en flair, en dit resulteerde in een brede diversiteit aan ontwerpen.

Symboliek en Betekenis van Kokeshi Poppen

Kokeshi poppen dragen een diepe symboliek en betekenis met zich mee. Ze staan symbool voor genegenheid, vriendschap, en liefde. Traditioneel gezien werden deze poppen vaak gegeven om geluk en een positieve toekomst te symboliseren. Sommigen geloven zelfs dat het wrijven over een kokeshi pop kan helpen bij het verlichten van pijn en ziekte.

Het Verzamelen van Kokeshi Poppen

Voor liefhebbers en verzamelaars van kokeshi poppen zijn er enkele belangrijke overwegingen. Het is essentieel om op te merken uit welke regio een kokeshi pop afkomstig is, omdat elke regio zijn eigen kenmerkende stijl heeft. Handtekeningen en merktekens op de poppen kunnen ook waardevolle aanwijzingen zijn over de herkomst en maker. De conditie van de pop is eveneens belangrijk, omdat oudere poppen in goede staat vaak waardevoller zijn.

De Grootste Kokeshi Collectie in België

Bij Black Market Antiques en ONI, hebben we de eer u de grootste kokeshi collectie in België te kunnen presenteren. Onze passie voor Japanse antiek en vintage items heeft ons in staat gesteld om deze prachtige kunstwerken te verzamelen en te koesteren. Of u nu een ervaren verzamelaar bent of een nieuwkomer in de wereld van Japanse kunst, onze collectie biedt voor ieder wat wils. Onze winkels zijn een schatkamer van verborgen juweeltjes, met kokeshi poppen die wachten om ontdekt en bewonderd te worden.

Bezoek Black Market Antiques en ONI

Als u geïntrigeerd bent geraakt door de schoonheid en betekenis van Japanse vintage kokeshi poppen, nodigen wij u van harte uit om een bezoek te brengen aan Black Market Antiques en ONI. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te begeleiden bij het verkennen van onze uitgebreide collectie. Dompel uzelf onder in de magie van Japanse vintage kokeshi poppen en voeg een stukje Japanse geschiedenis en traditie toe aan uw eigen collectie van waardevolle stukken. Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen en u te helpen de betovering van kokeshi poppen te ontdekken.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies